1420 poze   70947 vizite

pastrama de iepure

Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange)
- trei morcovi
- trei ceape mari
-10 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta ( delicat de legume)
-boia dulce
-patrunjel
-leustean ( putin )

Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se pune sare( grunjoasa -din cea pentru muraturi),se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul, se adauga in bait 1 litru vin alb ( din productia proprie) se amesteca , strecuram iar zeama din vasul cu bait turnam peste iepurii nostri si se lasa 48-72 ore,intorcandu-se carnea in vas dupa 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se ia un penson se unge cu ulei,mujdei de usturoi si boia iute ( sau dulce) si se pune la fum 3-4 h.
Se scoate de la fum si se lasa 3-5 zile la ustuit.( agatata undeva in camara la loc rece)Se serveste cruda sau fripta.
Focul la afumatatoare sa nu se faca cu lemn de brad, carnea devine iute . Se va folosi lemn de cires , par sau salcim uscat dar fara coaja.Si focul trebuie sa fie tare pentru a se patrunde carnea. Iepurii se vor mai intoarce la afumatoare .

Reteta este preluata de la un coleg cu ceva imbunatatiri.

Pofta buna !!!!!
pastrama de iepure
pastrama de iepure
pastrama de iepure (1)
pastrama de iepure (1)
pastrama de iepure (2)
pastrama de iepure (2)
pastrama de iepure (3)
pastrama de iepure (3)

Comentarii album • 10
NicoPrelipcean 15 ianuarie 2014  
ARATA SUPER PASTRAMA ASTA.
Raportează
marius85 18 februarie 2013  
super
Raportează
marcos 21 ianuarie 2013  
tare bravo
Raportează
levisz 28 februarie 2012  
ms de reteta,maine ma si apuc de taiat ceva urechiati
Raportează
andrascsongor 26 ianuarie 2012  
am citit f. bine si de 15 ani fac acest lucru asemanator si cind tai porcul la fel baiti fac si pun si iepure dar primadata am incercat cu puii si curcan au iesit excelent pofta mare
Raportează
croyssant 25 ianuarie 2012  
pfoai de mine...deja m-a luat foamea!!!
Raportează
licadanila 19 ianuarie 2012  
Va pot confirma faptul ca e o delicatese. Am facut si eu cu o reteta asemanatoare (la bait ma refer) si credeti-ma ca am avut chiar si cereri sa prepar prietenilor si rudelor ce au fost la masa de Craciun la mine.
Nu va indoiti de calitatea marfii!
Pentru domnul "mihaitargoviste" , pot sa-i specific faptul ca in afumatoare se mai poate umbla, iar cu o furculita putem proba daca e partunsa carnea sau daca mai trebuie lasata.
Succes si POFTA BUNA!
Raportează
LucianIezan 12 ianuarie 2012  
vazand pozele,deja salivez.Din a mea nu mi-a mai ramas decat gustul.Ma bucur ca ti-a reusit si ca a iesit gustoasa..
Raportează
cris1981 8 ianuarie 2012  
Mai frate, abia astept sa vina luna februarie,atunci am un lot de sacrificat. Pana atunci ma "satur" cu pozele tale.
Raportează
uidivo 22 decembrie 2011  
Bai frate m-ai omorat, trebuie sa fac si eu neaparat ca-mi ploua-n gura, cred ca este o delicatesa si de abia astept sa fac si eu, numai bine si SARBATORI FERICITE!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.